Skip to content

Predstavljamo: Petra Simić, službeni fotograf turnira

Organizatori Jarun kupa 2013. dogovorili su se s mladom i perspektivnom fotografkinjom, gđicom Petrom Simić, o fotografskom praćenju turnira Jarun kup 2013. Naime, Petrina posebnost, osim amaterskog bavljenja fotografijom, je i ta da je  od svoje mladosti usko povezana s rukometom na pijesku. U svijet rukometa na pijesku uveo ju je njen otac, nažalost prerano preminuli gdin Miljenko Simić, koji je i jedan od najodgovornijih osoba za razvoj hrvatskog rukometa na pijesku.

Naime, gdin Miljenko Simić je 2002. godine bio začetnikom stvaranja hrvatske reprezentacije u rukometu na pijesku, koja je proteklih godina dosegla izvanredne rezultate, što je uvelike i njegova, vizionarska, zasluga.

U kratkom razgovoru otkrivamo zašto je Petra odlučila podržati organizaciju Jarun kupa?

Prvenstveno zato što sam u rukometu na pijesku, već 11 godina (ovo će mi biti 12 sezona), dakle od početka, i rukomet na pijesku je moja posebna ljubav. već godinama si ljeto organiziram prema turnirima rukometa na pijesku, tako da su mi turniri praktički postali sinonim za ljeto. 

Koje su danas dodirne točke s rukometom na pijesku?
Već je spomenuto da je moj tata (Miljenko) bio jedan od entuzijasta koji su okupili ekipu za ep 2002 u cadizu, a mene je poveo na putovanje koje mi je bilo poklon za 13 rođendan. To je bio moj prvi kontakt s turnirima i od tada svake godine imam neku funkciju, dok sam bila mala sam bila “hostesa”, dijelila sponzorske poklone koje su imali, kasnije sam položila za zapisničara, a sad sam u pravilu u organizaciji. ovo mi je prvi put da ću biti na turniru kao fotograf, iako radim na sebi što se fotografije tiče već 5 godina.

Vezano za hobi, spomenula si da se baviš fotografijom 5 godina.Što najviše voliš fotkati, kako je sve počelo i kako si se odlučila na ozbiljnije bavljenje?

Zapravo, sve;  najviše fotkam portrete i pejzaže, ali zanima me apsolutno sve ;).

Jedrilica” je prva fotka koju sam uslikala u ovom smislu – bavljenje fotografijom. Snimljena je u Zadru, malim običnim digitalnim fotićem i zapravo nakon što sam ju vidjela na kompu sam zaključila da bih mogla više proučavat fotografiju i počela se amaterski baviti time. (2007.)

Najdraže fotke dosad?

“Konj” je snimljen u Peteranecu (pokraj Koprivnice), Ergela Galop. Ime mu je Zafir. (2011.)
“Maksimir” – fotka je snimljena u mini projektu Photo-a-day, u Maksimiru. Projekt je bio razlog praznog 8. mjeseca prošle godine, a ideja je bila svaki dan jedna fotografija tokom kolovoza. (2012.)

“Nastja” – suradnja s dragom prijateljicom Nastjom, koja vodi i pleše u Plesnoj skupini MIRAGE. (2012.)

Još jednom Zahvaljujemo Petri na volonterskom doprinosu turniru, te se nadamo i budućoj uspješnoj suradnji. Dosadašnje Petrine fotografije možete pronaći na njenom službenom FB profilu. Uživajte