Skip to content

Izvlačenje skupina održano!

Prije dva dana završeno je ždrijebanje skupina za ovogodišnji Jarun kup 2016. U Beach baru pored terena gdje će se kroz četiri dana natjecati ukupno 71 ekipa iz Hrvatske, Švicarske, Poljske, Srbije, Mađarske, Italije te Nizozemske, održan je ždrijeb skupina za 3 dobne kategorije, odnosno 2000., 1998. te seniorske (mušku i žensku).

U kategoriji dječaka 2000. 8 momčadi će igrati u dvije skupine, nakon čega slijede polufinala te utakmica za treće mjesto i finale. U prvoj skupini su se našle: dvije ekipe nizozemske reprezentacije U16, Loret Beach (SUI) i Hiekka Hauskaa (NED). Sve 3 hrvatske ekipe, odnosno BHC Sesvete, Detono Zagreb i Jole’s Sand Moles su se našle u drugoj skupini zajedno s reprezentacijom Italije.

U kategoriji djevojčica 2000. prijavilo se 6 ekipa koje će prvu fazu svog natjecanja odigrati u dvije skupine, nakon čega prvoplasirani iz skupina igraju finale, a drugoplasirani iz skupina se bore za treće mjesto. U skupini A našle su se: Chemo Profili Zagreb, Detono Zagreb i Lokomotiva 1, a u drugoj skupini: BHC Dubrava, Lokomotiva 2 i ŽRK Sloga Sv. Nedjelja.

Nakon izvlačenja skupina u najmlađoj dobnoj kategoriji slijedio je ždrijeb 1998. kategorije u kojoj će ove godine igrati samo dečki. Sustav natjecanja je isti kao i u 2000. kategoriji, odnosno 8 prijavljenih ekipa podjeljene su u dvije skupine, nakon čega slijede polufinala te utakmica za treće mjesto i finale. Sve dosad nabrojene kategorije igrat će po turnirskim juniorskim pravilima, odnosno 2x7min, te u slučaju izjednačenja u setovima, odnosno 1:1, odlučujući će biti zlatni gol.

izvljacenje skupina

Zatim je došlo vrijeme za seniore. Ove godine ženska konkurencija može se smatrati najtežom u cijelom turniru, odnosno od 13 prijavljenih ekipa 6 redovito sudjeluje i osvaja najbolje europske turnire. Zbog neparnog broja ekipa znalo se unaprijed da će jedna skupina odigrati više utakmica.

Ispalo je da je veća skupina grupa A, već službeno imenovana skupinom smrti, u kojoj će se natjecati: aktualne prvakinje Europe – ekipa Agenta Girls iz Mađarske, aktualne vice-prvakinje Europe iz Poljske – Juko Gru Piotrkow Trybunalski, te najbolja nizozemska ekipa prošle sezone – Westsite i domaćin turnira Detono Zagreb, a grupu nadopunjuju Srpkinje iz 2arega koje su siogurno u stanju iznenaditi iskusnije protivnike, OHC ‘01 iz Nizozemske koje svake godine napređuju u međunarodnim turnirima te novoosnovana ekipa BHC Sesvete.

U skupini B našle su se dvije ekipe iz Hrvatske, odnosno Chemo Profili Zagreb i aktualne prvakinje Hrvatske BHC Dubrava, dvije ekipe iz Nizozemske, cure iz Camelota – prošlogodišnje finalistice Jarun kupa i Voorwaarts, a grupu nadopunjuju ekipe iz Švicarske – Beachqeens i juniorke iz Mađarske – Multichem Szentendrei. Prvoplasirane ekipe iz skupine direkto prolaze u polufinale, a drugo i trećeplasirane ekipe razigravaju za polufinale (2A – 3B, 3A – 2B).

izvacenje skupina2

Nakon ženske seniorske konkurencije, krenulo je izvlačenje muškog seniorskog dijela turnira. 20 muških ekipa natjecat će se u 4 skupine. Trećeplasirane ekipe nastavit će natjecanje i nakon njihovog križanja pobjednici će igrati za 9. mjesto. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine ulaze u četvrtfinale te u daljnje natjecanje, a nakon izgubljenog četvrtfinala razigrava se za plasman od 5. do 8. mjesta.

U skupini A našle su se sve tri ekipe domaćina, odnosno Detono Zagreb, Chemo Profili i AKRP Zagreb, a grupu nadopunjuju Taljani iz Gaete ‘84 i druga ekipa nizozemske reprezentacije ispod 18 godine. U skupini B će igrati: dvije ekipe iz Nizozemske, dečki iz Camelota te prva ekipa nizozemske reprezentacije ispod 18 godine, Švicarci iz Loret Beach Espana te dvije hrvatske ekipe: BHC Čakovec i BHC Dubrava. U skupinama C i D osim jedne nizozemske ekipe natjecat će se samo hrvatske ekipe, odnosno u skupini C: US Amsterdam, prošlogodišnji finalist Jarun kupa Let Cepelin Toma-soft, BHC Sesvete, KRP Nevažni i novoosnovana ekipa Falco Aeterna. U skupini D igraju: Hiekka Hauskaa (NED), osvajači trećeg mjesta na Jarun kupu 2015 KRP Sokol, Centro Team Sesvete, White Boys i TV Zapad.

4 ekipa iz najmlađe dobne kategorije koja će odigrati svoje utakmice među 28. travnja i 1. svibnja, odnosno 2002. godište, igrat će sustavom svatko sa svakim. Zbog velikog broja prijavljenih ekipa, morali smo natjecanje u najmlađim kategorijama prebaciti na vikend iza. Tako će se Jarun kup za 2004. i 2006. godište održati 7. i 8.5.2016. Vjerujemo kako ćemo tako našim najmlađim sudionicima moći posvetiti više pažnje.

Svim sudionicima želimo sve najbolje, neka pobjedi sport i dobra zabava!