Skip to content

Tko će nas posjetiti? Runda 1.

Proljeće dolazi, Jarun dolazi pa i s njima suci! Ajmo se malo upoznati – pročitajte intervju s našim prijateljicama iz Poljske – Anom Gawel i Editom Jaworskom. Djevojke će nas posjetiti već drugi put (skoro pa treći kao što ćete saznati iz članka) i bile su tako ljubazne da su nam dale još jedan intervju (prvi je dostupan ovdje) – pročitajte kakav je bio razlog da su opet postale dio naše ljetne priče i što preporučuju svima prije putovanja u Zagreb;)


Nakon kratke pauze vraćate se zajedničkom suđenju. Za one koji još ne znaju, zahvaljujući Ani naša se rukometna obitelj povećala za još jednog malog člana 🙂 Hoće li Jarun biti vaš prvi turnir nakon one pauze? Kakva očekivanja imate od turnira kao sudski par?

Edyta: Pozdrav! Pauzu zahvaljujemo malom Tadiju, ali s druge strane pauza od pijeska nije bila tako velika, te sudimo zajedno u dvorani. Jarun neće biti prvi turnir nakon pauze – toliko Ani je falilo rukometa da nakon MJESEC dana od rođenja zajedno smo sudile na Camelotu 🙂 Što se tiče očekivanja – vjerujemo da će biti puno utakmica na visokoj razini i nadamo se dobroj atmosferi. Kao sudski par želimo početi sezonu s osmjehom i sustavno raditi na sitnim greškama.

Ania: Za mene je prethodna sezona bila uglavnom gledanje svih dostupnih live streamova. Osim turnira u Nizozemskoj uspjele smo još doći na Salgo, ali sve je to bilo premalo! Suđenje u dvorani je druga priča, tako da stvarno jedva čekam kad stignemo u Zagreb 😀 bez sumnje Jarun će biti savršen početak sezone!

Što je imalo najveći utjecaj na vašu odluku da drugi put (Ana i Edyta su nas prvi put posjetile u 2015 g.) putujete tisuću kilometara i sudjelujete u našem turniru?

Edyta: Čežnja za rukometom na pijesku? Atmosfera? Vrijeme?(hihihi) Znamo da je Jarun jako dobar turnir – i što se tiče organizacije i što se tiče kvalitete ekipa, pa jedva smo čekale da počinjemo sezonu već u travnju.

Ania: Da ne bi bila trudna prošle godine, ovaj turnir bi bio treći Jarun po redu. Skoro pa sam sto posto sigurna da će biti i sljedeći 😉 Ukoliko ćete nas pozvati 😉

Što je ostalo u vašim glavama nakon zadnjeg posjeta u Zagrebu?

Edyta: Zapamtila sam atmosferu – bez obzira na dosta česte kiše svi su bili veseli. Nevjerojatno je bilo kad su na terene ušla djeca, vjerojatno od nekih 8 g. – to je odlična ideja trenirati djecu od malih nogu! Sviđala mi se isto tako razina organizacije i utakmica, te ljudi iz različitih zemalja – i igrači i službene osobe. Da budem iskrena dva puta smo se izgubile na putu u Zagreb čega se sjećamo do danas 😀

Što biste preporučile ekipama, sucima i(li) delegatima koji će doći prvi put u Hrvatsku?

Edyta: U HRVATSKOJ JOŠ NEMAJU EURO! Hehe, a da budemo ozbiljne, od srca preporučujem taj turnir – čovjek može jako puno naučiti, dolazi puno ekipa iz cijele Europe, možeš sresti prijatelje i rano početi sezonu 🙂 To je jedinstveni turnir za susret s rukometnom obitelji.

Ana: Lijepo se provedite! 😉

alt