Skip to content

Tko će nas posjetiti. Runda 3!

altPredstavili smo već taljansku mušku ekipu, došlo je vrijeme da upoznate i predstavnice ljepšeg spola iz Poljske. Dame i gospodo, pred Vama je BHT Pyrki Poznan – prošlogodišnje sudionice Ivanić Grad Opena, EBT Finals u Grčkoj te najuspješnija ženska momčad u Poljskoj. Upoznajte malo cure, saznajte zašto se vraćaju u lijepu našu te kakav imaju plan za nadolazeću sezonu:

Recite nam par riječi o klubu, povijest kluba, postignuća itd.

BHT Pyrki Poznan je momčad koja postoji od 2006 g. i premda su se tijekom tih godina naziv kluba i sam sastav stalno mijenjali BHT Pyrki Poznan je do sad najuspješnija ženska ekipa u Poljskoj. Zadnje značajno postignuće naše ekipe je srebrna medalja na Prvenstvu Poljske u 2015 g. te sudjelovanje na EBT Masters u Grčkoj 2016 g.

Što je utjecalo na vašu odluku da se prijavite na ovogodišnji Jarun kup?

Prošlogodišnji turnir u Hrvatskoj (u Ivanić Gradu) nam je ostao u jako dobrom sjećanju, pa se već od tada planiramo vratiti u Hrvatsku gdje će se ove godine održati Europsko Prvenstvo. Ove će godine za našu ekipu igrati nove igračice, pa stalo nam je odigrati neki jaki turnir za početak sezone. U Poljskoj turniri počinju tek u drugoj polovici svibnja. Najvažniji razlozi zašto se vraćamo u Hrvatsku su odlična atmosfera i želja da posjetimo ovaj lijepi europski grad.

Kao što ste već spomenule, ovo nije prvi put da ste na hrvatskom turniru. Prošle godine bile ste treće na turniru u Ivanić gradu. Kako ste zapamtile taj turnir i sam plasman?

Prošlogodišnji turnir je bio sjajan – s jedne strane fantastična atmosfera, a s druge u Hrvatsku smo išle u dosta eksperimentalnom sastavu. Ali zadovoljne smo našem rezultatom. Taj turnir nas je podigao kao ekipu i i učvrstio nas psihički pa ove godine računamo da će sljedeći turniri biti prilike za integraciju momčadi i početak nove povijesti kluba.

Kakva su vaša očekivanja od Jarun kupa?

Prije svega, želimo dobro početi sezonu, odigrati čim više dobrih utakmica, a novim igračicama pokazati najbolji rukomet na pijesku. Nove cure će imati priliku osjetiti atmosferu i emocije koje su dio najboljih turnira, a istovremeno će imati težak zadatak da se brzo snađu među iskusnim igračicama iz protivničkih ekipa. Dobar rezultat bi bio veliki uspjeh, ali naš primarni cilj je stvoriti dobru atmosferu u momčadi.

Kakvi su vaši planovi u nadolazećoj sezoni?

Prije svega želimo se sjajno zabaviti i stvoriti ekipu koja će osvoji Prvenstvo Poljske te u svakoj utakmici pokazati ljepotu rukometa na pijesku.

alt