Skip to content

Tko će nas posjetiti? Runda 4.

altPošto smo već predstavili Taljane i Poljakinje, mislimo da bi sad bilo pravedno predstaviti neku hrvatsku ekipu 🙂 Pročitajte kako je napredovala tijekom 5 godina najbrojnija ekipa (6 prijavljenih momčadi!) na ovogodišnjem Jarun kupu:

Recite nam par riječi o klubu, koliko dugo postoji, koliko ima članova, kako su izgledali počeci itd.

Kao klub postojimo već pet godina – iako smo 2011. počeli igrati rukomet na pijesku, od 2012. godine igramo pod imenom BHC Sesvete. Počeci su bili kao i kod većina ekipa – dečki iz dvorane stali su na pijesak i odmah se zaljubili u sport. U pet sezona smo od “kante za napucavanje” došli vrlo daleko – imamo jednu broncu i dva srebra s PH te smo prošle godine nastupili na ebt Finalsu u Grčkoj i završili na trećem mjestu na ebt ljestvici. Prošle sezone smo osvojili i Zagreb Open u dramatičnom finalu protiv Detono Zagreba. Klub trenutno broji 30-ak članova – imamo mušku seniorsku, juniorsku i kadetsku ekipu, a od prošle godine imamo i žensku ekipu u koju polažemo velike nade. Jako nam je drago što smo najbrojnija delegacija na ovogodišnjem Jarun kupu.

Kako ste uspjeli privući juniore na pijesak?

Ovo je treća sezona da imamo juniorsku ekipu (koja je 2015. godine osvojila Jarun kup), a od prošle godine priključili su nam se i dečki 2004. godište. Radi se uglavnom o dvoranskim rukometašima koje smo uspjeli animirati pretežito iz našeg lokalnog kluba MRK Sesvete, a djelom i iz RK Dubrava. Moram reći da najmlađi klinci jedva čekaju svibanj i početak rukometne sezone na pijesku – prošle godine su nastupili na Jarun kupu i kasnije na Zagreb Openu (kojeg su i osvojili) i oduševili su se.

Igrate isto tako u dvorani ili ste se fokusirali isključivo na rukometu na pijesku?

Otprilike polovica igrača još uvijek igra aktivno dvoranski rukomet, dok su ostali u dvoranskoj mirovini. Većina igrača je potekla ili trenutno igra u MRK Sesvete, a imamo i par dečki iz RK Dubrava te iz RK Poleta. Igranje dvoranskog rukometa pomaže nam da ostanemo u formi do svibnja kada kreće rukomet na pijesku, iako je problematičan period dok ne završi dvoranska sezona – što je u pravilu sredinom ili krajem svibnja.

Kako izgledaju vaše pripreme prije piješkaške sezone?

Osim redovitih druženja tijekom čitave godine, s treninzima počinjemo u travnju (u prosjeku) kada zatopli kako bi se što bolje uigrali za Jarun kup i početak sezone.

Kakvi su vaši ciljevi u nadolazećoj sezoni?

U svakom sezoni do sada smo napravili korak naprijed glede rezultata, a prošle godine smo osvojili Zagreb Open i srebro u PH. Nadamo se da ćemo se ove godine biti bolji nego prošle i da ćemo se boriti za mjesto najboljeg u Prvenstvu Hrvatske. Dakako, velika nam je želja ostvariti što bolji rezultat na Jarun kupu – prošle godine smo bili treći, a nadamo se da ćemo ove godine uspjeti ući u finale.