Skip to content

Sudionici Jarun kupa 2018 – BHV Wasserschloss

bhc wasserschloss logoJoš jedan sudionik u muškoj seniorskoj konkurenciji je BHV Wasserschloss, naši stari prijatelji iz Švicarske koji redovito dolaze na turnir i Zagreb im je postao kao drugi dom. Ako vas zanima zašto se stalno vraćaju u Zagreb i koja su njihova očekivanja na ovogodišnjem turniru, u daljnjem tekstu možete pročitati izjavu njihovog trenera i aktivnog delegata rukometa na pijesku, Marca Bodmera:

Recite nam nekoliko riječi o vašem klubu. Kad ste počeli sa rukometom na pijesku, koji su vaši najveći uspjesi do sada, koji su vaši glavni ciljevi?

Rukomet na pijesku smo počeli igrati 1997. godine, a naš klub BHV Wasserschloss osnovali smo 2009. godine. Željeli bi smo da se rukomet na pijesku širi i razvija među u našoj regiji, stoga pozivamo sve dvoranske rukometaše da se počnu baviti sa njim. Najveća želja nam je prenijeti na naše mlađe uzraste, djevojčice i dječake, vještine i energiju ovoga sporta.

Do sada smo osvojili nekoliko naslova švicarskog prvaka u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji zbog čega redovito sudjelujemo na europskim prvenstvima, Kupu nacija ili EBT Masters finalu.

Već ste nekoliko puta sudjelovali na Jarun kupu. Što mislite o samom turniru? Kakva su vam dosadašnja iskustva? Što očekujete ove godine?

Za nas je hrvatski rukomet na pijesku oduvijek bio savršen primjer tog sporta, čemu i sami težimo. Kvaliteta Jarun kupa je na vrlo visokoj razini što je za nas iznimno važno jer tako možemo dosta napredovati igrajući protiv iskusnijih ekipa. Nažalost, svake godine za vrijeme turnira je bilo hladno i padala je kiša, što nismo očekivali. Ali to nas nikad nije zaustavilo.

Koji su vaši planovi za nadolazeću sezonu rukometa na pijesku?

Ove godine sa našom juniorskom ekipom (poznatijom pod prošlogodišnjim imenom Zagreb Beach Hrvatska) kvalificirali smo se na EBT Masters finale u Poljskoj. Također ćemo sudjelovati na turnirima u Gaeti, Camelotu, Salgu… Već smo odigrali jedan turnir u Herleenu (Nizozemska) u prosincu 2017. godine. Želimo što više napredovati kako bi smo ostvarili dobre rezultate na juniorskom europskom prvenstvu u Crnoj Gori ovo ljeto.

bhv wasserschloss