Skip to content

Jarun kup 2022.- završni izvještaj

Četrnaesto izdanje međunarodnog turnira u rukometu na pijesku Jarun Cup 2022. trajalo je od 28.4.-1.5.2022. Nakon što 2020. godine turnir nije održan zbog pandemije COVID-19, a prošle godine odigran krajem kolovoza zbog epidemioloških mjera, turnir se ove godine vratio u svoj uobičajeni, prvomajski termin.

Na ovogodišnjem izdanju, kroz 4 sunčana dana, odigrano je oko 140 utakmica u 8 dobnih kategorija, a ukupno je sudjelovalo 55 ekipa iz 12 europskih zemalja. Osim sudionika iz Hrvatske, na turniru smo imali predstavnike iz Njemačke, Grčke, Poljske, Švedske, Velike Britanije, Slovenije, Nizozemske, Italije, Srbije, Mađarske i  Cipra što Jarun Cup čini jednim od najvećih europskih turnira rukometa na pijesku (preko 500 sudionika te 50 volontera).

2022 05 01 Jarun Cup 2022 day 4 3103

 U kategoriji seniorki najspremnije su se pokazale gošće iz Nizozemske, ekipa Westsite Amsterdam. Srebro je osvojila ekipa BHC Dubrava, a broncu ekipa BHT Ideja iz Zagreba.

Kod seniora smo gledali hrvatsko finale u kojem se zlatom okitila ekipa  BHC Zagreb Handballdirekt, dok su srebro osvojili dečki iz zagrebačke ekipe BHC Harena. Bronca je otišla gostima iz Srbije, ekipi BHC Student, koja je bila pojačana igračima iz Španjolske.

U sklopu turnira održana je i radionica u suradnji s udrugom #handballin i našom proslavljenom reprezentativkom Maidom Arslanagić, pri čemu su djeca s poteškoćama u razvoju imala priliku okušati se u rukometu na pijesku. Osmijesi djece i povratne informacije voditelja i roditelja potvrđuju nam da smo napravili pravi potez te nas potiču da i narednih godina na turniru organiziramo slične radionice

Isto tako, u sklopu turnira održana je i radionica usmjerena ka zadovoljstvu volontera. Na radionici su razmijenjena iskustava volontera i organizatora volontiranja te su prezentirane i usvojene smjernice kako poboljšati zadovoljstvo volontera koje se nadamo narednih godina i implementirati.

Završnica turnira izravno je prenošena i na nacionalnoj televiziji (SPTV) kako bi se rukomet na pijesku dodatno promovirao.